ZA ŠOLSKE SKUPINE

MGLC – Mednarodni grafični likovni center 
Grad Tivoli in MGLC Švicarija, Ljubljana

MGLC izvaja širok nabor izobraževalnih programov, s katerimi razvijamo odprtost do različnih načinov likovnega in vizualnega izražanja, abstraktno razmišljanje, medpredmetno povezovanje, interpretacijo in refleksijo. 

Več informacij: Lili Šturm, muzejska svetovalka, kustodinja pedagoginja, lili.sturm@mglc-lj.si.

RAZSTAVNI PROGRAM: VODSTVA 

Vodeni ogledi občasnih razstav so povečini primerni za drugo in tretjo dekado OŠ in srednje šole, s prilagoditvami tudi za prvo dekado in predšolske otroke. Po dogovoru jih dopolnimo z delavnico. 

Trajanje: 45–90 min. Vstopnina z vodstvom: 2,50 € 

Priljubljena kombinacija: Voden ogled razstave in demonstracija grafičnih tehnik ali razstavna delavnica. 
90 min, 3,50 €
Likovni dan v MGLC: Večurni program, ki obsega dejavnosti po dogovoru in je primeren za kulturne dneve šol. Trajanje: po dogovoru. Cena: 6,50 €

DEMONSTRACIJA GRAFIČNIH TEHNIK

Predstavimo grafični atelje in demonstriramo tehniko po izbiri: sitotisk ali del postopka litografije ali globokega tiska. 
45 min, 2,50 € (z ogledom razstave 3,50 €)

EKSPERIMENTALNI GRAFIČNI PROGRAM

Program obsega delavnice monotipij, chine-collé, kuhinjsko litografijo, tehniko s pirografom in kapo ploščo, industrijsko grafiko z intervencijo umetniške grafike, tisk z glineno ploščo, tehniko valjček kot matrica, ter »podtaknjeno grafik« (ustvarjanje z igro). 
Koncept: Oddelek za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete UL (pod mentorstvom prof. Črtomirja Freliha)
Primernost: za vse starostne skupine 
od 45 do 150 min, 3,50 eur

MGLC ŠVICARIJA: SPOMINSKI ATELJE STOJANA BATIČA   

Predstavitev ateljeja po dogovoru dopolnimo s kiparsko delavnico RELIEFA.
Delavnica: Izdelava reliefa v glini in izvedba mavčnega odtisa po konceptu kiparja Damijana Kracine, rezidenčnega umetnika v Švicariji. 
Primerno za drugo in tretjo triado OŠ, SŠ, odrasli.
60 min, 3,50 €

-------------------------------------------------------------------------------------

Napotki za obisk šolske skupine 
Naročilo vodenja po razstavi ali delavnice je potrebno vsaj pet dni pred obiskom. Na vodiča počakamo na recepciji v pritličju, tam tudi uredimo vstopnino ali oddamo naročilnico. Na razstavo vnašanje hrane in pijače, kot tudi večjih torb in dežnikov ni dovoljeno. Fotografiranje je dovoljeno. Toaletni prostori so v galeriji in pritličnih prostorih. 

Obe stavbi, Grad Tivoli in Švicarija, sta dostopni za osebe z gibalno oviranostjo (dvigalo).  Za slepe in slabovidne je orientacija po Gradu Tivoli možna s pomočjo tipnega zemljevida; v Švicariji je na voljo tipni in zvočni avdiovodnik. Vstop za obiskovalce s posebnimi potrebami in njihove spremljevalce je brezplačen. Za asistenco pokličite na tel. 01 241 38 12.
Po dogovoru izvajamo tudi prilagojena vodstva po razstavah, vodstva s tolmači za znakovni jezik in delavnice z vsebinskimi izhodišči občasnih razstav.

Pridružujemo si pravico do spremembe ali odpovedi programa.

 

 

Želim prejemati novice na e-mail:
ARHIV

Honza Zamojski: Posrednik

10. 3.–28. 5. 2023
MGLC Grad Tivoli

Najnovejša razstava Honze Zamojskega je v bistvu instalacija, ustvarjena za konkreten prostor, ki se odvija ne le v simetriji arhitekture, pač pa pogosto tudi v odnosu do simetrije (ali asimetrije) lista papirja, besede in človeške figure. Pozoren gledalec lahko opazi, da dlje ko si od središča razstave, svetlejše je in več je na ogled. Lahko bi celo rekli, da pripoved eksplodira, ponovno pa jo poskuša sestaviti Posrednik, ki drži propadajoči svet z vso svojo močjo.

Ob razstavi bo na ogled tudi založniško eksperimentiranje založbe NERO z naslovom Se to lahko kje preizkusi?.


Foto: Marian Misiak
 

Marko Šajn: Vzajemni kompromis

10. 3.–16. 4. 2023
MGLC Grad Tivoli

Razstava Vzajemni kompromis predstavlja najnovejšo serijo grafik v tehnikah sitotiska in riso tiska ter kovinski objekt kot posebnost razstave. Grafike Marka Šajna zaznamujejo jasen koncept in perfektna izvedba ter humoren, zabavljaški, piker, hudomušen in igriv likovni izraz z mnogimi referencami v zgodovini umetnosti, klasičnem slikarstvu, popularni grafiki, urbani kulturi, grafitih in street artu.


Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

Ogled Invaderjevih mozaikov v Gradu Tivoli

Invader je umetnik, posameznik, gibanje, aplikacija, igra in življenjski stil. Je fenomen na področju ulične umetnosti in je postal globalna umetniška zvezda.
Gotovo ste že opazili njegove mozaike v mestu, nekaj pa se jih nahaja tudi v prostorih Gradu Tivoli, ki niso odprti za javnost. Ogledate si jih lahko od torka do nedelje ob 14. uri ali po dogovoru (pišite nam na trgovina@mglc-lj.si).


Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.