Filmski utrip AGRFT: Filmi v gozdu

25. 07. 2021
780x440/filmski_utrip_agrft_11_7_2021_cesnjevi_kolacki.jpg

POLETJE V TIVOLIJU'21

Nedeljski filmski večeri

Prestavljeno na 25. 7., po projekciji kratkih filmov iz arhiva FeKK festivala, MGLC Švicarija

Študenti UL AGRFT nas bodo popeljali v različne svetove filmskih pripovedi. Čeprav se ti zdijo različni, pa jim je skupno hrepenenje po sreči, prijateljstvu in ljubezni.

Program:

Še sreča! (Jure Dostal, 2017, igrani, 21'18''), Anja Ganja (Peter Bizjak, 2017, igrani, 19'15''), Jogi in škatla (Aron Horvat Botka, 2016, igrani, 17'54''), Češnjevi kolački (Mateja Rokavec, 2020, igrani, 19'17''), Ples ljubezni (Leo Černic, 2018, animirani, 5'38'')

Izbor: doc. Martin Srebotnjak, prof. mag. Marko Naberšnik (v sodelovanju z UL Akademija za gledališče, radio, film in televizijo).

Vsebina:

Še sreča!
Izidor sanja, da bi nekoč postal gasilec. Cilj je nedosegljiv, dokler ne zadane loto sedmice, ko se njegov svet obrne na glavo. Kaj je res in kaj ne? Kdo je in kdo ni? Kdo ima in kdo nima?

Anja Ganja
Anja mora urediti svoje ljubezensko življenje, ker je njen fant zaradi pohanja gandže vedno bolj rastlinski.

Jogi in škatla
Jogi in Davor med vračanjem izgubljene pošiljke na pošti naletita na oviro birokracije in se odločita, da bosta pošiljko dostavila sama. Na poti do pravega naslova naletita na nekaj težav vendar jih z nekaj sreče rešita. Huda glasba, dva modela in ena škatla.

Češnjevi kolački
Lilijana je prikupna gospa, ki se z osamljenostjo spopada na svojstven način. Je lastnica, upraviteljica in sobarica manjšega hotela, edina zaposlena v njem. Vsakemu gostu nekaj ukrade, gre za osebne premete brez velike vrednosti, ki jih zamenja z doma narejenimi češnjevimi kolački. V hotel še zadnjič pred upokojitvijo pride Konstantin, nekoč uspešen, sedaj pozabljen dramski pisatelj. Med njegovim obiskom sta si vedno bolj naklonjena, ko Konstantin po naključju odkrije Lilijanino skrivnost.

Ples ljubezni
Đulo se zaljubi v Ogromno zeleno oko.

 

Obisk kulturnih prireditev je skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev mogoč le ob upoštevanju PCT pogoja, torej je dovoljen za osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelosti COVID-19. Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se dogodka udeležijo z ožjimi družinskimi člani oz. skrbniki. Na prizorišče vstopate na lastno odgovornost in prevzemate odgovornost za izpolnjevanje pogojev. Prosimo za razumevanje.