Stara celina
Skupnostni medgeneracijski program v Švicariji

V kakšnem svetu trenutno živimo, kakšno (post-koronsko) prihodnost si predstavljamo in kakšni bodo naši bodoči medsebojni odnosi? Stara celina je skupnostni medgeneracijski program, ki prek sodobne umetnosti in kulturne dediščine Švicarije muzej povezuje z ranljivimi skupinami iz lokalnega okolja. Rezidenčni umetniki zasnujejo projekte, te pa skozi pogovore, predavanja, vodstva, obiske in delavnice izvedejo skupine starejših in otrok. Poteka v sodelovanju z Dnevnimi centri aktivnosti Ljubljana in izbranimi vzgojno-izobraževanimi organizacijami.  

Projekt Stara celina je zamišljen večstopenjsko in večletno. Začel se je v letu 2020 in se nadaljuje do leta 2022, ko se prva faza zaključi s kratkim umetniško dokumentarnim filmom Stara celina v režiji OSM films. V naslednjih letih se medgeneracijski programi razvijajo in izvajajo naprej.
 

Želim prejemati novice na e-mail:
ARHIV

Poletje v Tivoliju '21

Za nami je še ena uspešna izvedba Poletja v Tivoliju. Najlepša hvala vsem obiskovalcem, ki ste prijetne poletne večere preživeli v naši družbi ter vsem, ki ste sodelovali pri ustvarjanju odličnega programa. Upamo, da bomo skupaj tudi prihodnje leto!


Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

PODALJŠANJE RAZSTAVE INVADER, GRAFIKE NA PAPIRJU

do nedelje 15. avgusta

Invaderjeva razstava Grafike na papirju ponuja opazovalcu priložnost, da odkrije manj znan vidik umetnikovega delovanja – grafiko. Na retrospektivi predstavljamo vse, od sitotiskov do litografij, od lesorezov do grafik v štiribarvni tehniki in od invazijskih zemljevidov do vodnikov. Več kot sto del na papirju je nastajalo od leta 2001 do 2020 in jih na razstavi dopolnjuje še Invaderjev izbor kratkih avtorskih filmov. Umetnik je posebej za našo razstavo pripravil tudi skulpturo Point of Invasion, ki na podstavku pred Gradom Tivoli nagovarja sprehajalce parka.


Invader: Point of Invasion (2020).
Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

DOBROJUTRO in Barvno bele grafike: F, R, E, Š.

DOBROJUTRO in Barvno bele grafike: F, R, E, Š.

Mladen Stropnik in Small but dangers

19. 6.–15. 8. 2021

Na razstavi predstavljamo dve grafični mapi, ki sta letos nastali v Grafičnem ateljeju MGLC.

Mapo DOBROJUTRO je zasnoval Mladen Stropnik in vsebuje osem grafik v tehniki sitotiska. Mapo z naslovom Barvno bele grafike: F, R, E, Š. pa je zasnoval umetniški dvojec Small but dangers in vsebuje štiri grafike v tehniki sitotiska.

Kustos razstave je Božidar Zrinski.

Prijazno vabljeni!


Mladen Stropnik v Grafičnem ateljeju MGLC.
Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.


Small but dangers v Grafičnem ateljeju MGLC.
Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.