Mednarodni grafični likovni center (MGLC) objavlja javni poziv za sodelovanje na razstavi sodobne slovenske grafične produkcije zadnjih treh let. Dela bodo v MGLC na ogled od 5. julija do 2. oktobra 2022. Javni poziv slovenskim umetnicam in umetnikom vseh generacij, ki aktivno delajo na področju umetnosti tiska in grafike, je izhodišče za nadaljnje raziskovanje slovenske grafične produkcije in njene vpetosti v sodobne vizualne umetniške prakse.

Avtorje vabimo, da v obliki originalov, fotodokumentacije ali v elektronski obliki predložijo svoja dela v katerikoli grafični tehniki ali kombinaciji tehnik in s poljubno tematiko, nastala od vključno leta 2018. Opremljena naj bodo z osnovnimi biografskimi podatki avtorja in z natančnimi podatki o delu (naslov, letnica, tehnika, dimenzije). Predvidena je izdaja razstavne zloženke/kataloga, zato naj bodo reprodukcije pripravljene za tisk: v jpg. ali .tif formatu, 300 dpi, okvirne velikosti 20 cm x 30 cm.

Rok za oddajo del je do vključno 15. aprila 2022 na enega izmed navedenih naslovov:
- Mednarodni grafični likovni center, Grad Tivoli, Pod turnom 3, 1000 Ljubljana; s pripisom »Poziv 2022«
- mag. Breda Škrjanec: breda.skrjanec@mglc-lj.si
- Božidar Zrinski: bozidar.zrinski@mglc-lj.si

Celoten poziv je objavljen tukaj.

Želim prejemati novice na e-mail:
ARHIV

Odtisi in vtisi 2

Odtisi in vtisi 2
5. 7.–2. 10. 2022
MGLC Grad Tivoli

Odprtje: torek, 5. julij, ob 19. uri

Razstava je nastala na podlagi javnega poziva slovenskim umetnicam in umetnikom vseh generacij, ki aktivno ustvarjajo na področju umetnosti tiska in grafike, in je izhodišče za nadaljnje raziskovanje slovenske grafične produkcije in njene vpetosti v sodobne vizualne umetniške prakse.

Mednarodna strokovna žirija v sestavi Barbora Kundračikova (CZ), Mario Čaušić (HR) in Miloš Đorđević (RS) je izmed 114 prijavljenih izbrala dela 43 umetnic in umetnikov.

Več.

 

Poletje v Tivoliju '22

POLETJE V TIVOLIJU 2022
5.–28. 7. 2022
Grad Tivoli in MGLC Švicarija

Že dvanajsto leto se okolica Gradu Tivoli in MGLC Švicarije poleti spremeni v največje zeleno in sveže kulturno prizorišče v mestu. Koncerti, filmske projekcije, razstave in vodstva, ustvarjalne delavnice – raznolik umetniški program bo poskrbel, da bodo poletni večeri sredi narave osvežujoči in nepozabni. 

Več.

 

Lea Culetto: Marodiranje

1. 6.–31. 7. 2022
MGLC Švicarija

Po prvem letu bivanja in dela v ateljeju za mlade umetnike v MGLC Švicariji se predstavlja Lea Culetto, ki v svojih delih razkriva tabuje in predstave o ženskem telesu in z njim povezano družbeno afirmacijo in stigmatizacijo hkrati. Projekt Marodiranje sestavljajo preproste bele majice z odtisom umetničinega menstrualnega madeža. Sporočilnost je neposredna, dekodirana, razkrita – intimni akt menstruiranja prehaja z odtisom menstrualne krvi na ukrojenih majicah v javni prostor in diskurz.

Več.


Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.