27_gb.jpg

UREDNIK MGLC

AVTORJI BESEDIL Lilijana Stepančič, Breda Škrjanec, Božidar Zrinski, Sandro Pignotti, Miklavž Komelj, Aleksander Bassin idr.

ŠTEVILO STRANI 440

JEZIKA slovenski, angleški

OPIS Katalog 27. grafičnega bienala, ki si je za izhodišče in premislek vzel prelomni trenutek v zgodovini umetnosti, ko je zaradi tehničnega reproduciranja umetnine reproduktibilnost postala njena nova lastnost in bistveno spremenila koncept umetnosti. Pri tem se sklicuje na teze slavnega filozofa Walterja Benjamina in na njihove teoretske izpeljave. Reproduktibilnost umetnosti je spremenila razumevanje kopije in originala. Vplivala je na nove pomene avtorstva, vlogo umetnika, tehnologa, povezavo med tehnologijo in umetnostjo itd. Omogočila je množičnost, večjo dostopnost in sočasno obstajanje umetnine v raznih situacijah in družbenopolitičnih okoljih. Umetniki so jo sprejeli kot kvaliteto, ki jim omogoča novo izrazno in vsebinsko pestrost.
Osem razstav reproduktibilne umetnosti 27. grafičnega bienala zajema razne zvrsti, od tradicionalne grafike do tiskane umetnosti, videa, fotografije, računalniške in spletne umetnosti. Kustosi so bili Lilijana Stepančič, Breda Škrjanec, Božidar Zrinski.

ISBN ISBN 978-961-6229-19-7

Lilijana Stepančič, Breda Škrjanec, Božidar Zrinski, Sandro Pignotti, Miklavž Komelj, Aleksander Bassin 27. grafični bienale – Razvezane oči nemira

Leto:
2007

Cena:
31,90 €

vKosarico