07. 11. 2019 - 23. 02. 2020

Iz zbirke nagrajencev bienala: premene v kanonu

Vsak pogled na zgodovino ljubljanskega grafičnega bienala se napaja tudi iz zgodb, ki jih pišejo nagrajenci te razstave. 

December 2019
Sobota, 14. December

Impresije z razstave, delavnica animiranega filma

V sodelovanju z Društvom Slon.

Kdaj: sobota, 14. december, 10.00–16.00
Kje: zbirno mesto v recepciji MGLC – Grad Tivoli (Tivoli) ob 10.00
Delavnica je primerna za mlade 9+ in je brezplačna.

Četrtek, 12. December

Prednovoletna delavnica izdelovanja čestitk

Ali že imate idejo za novoletne čestitke, ki jih boste ob koncu leta pospremili z lepimi željami? V Mednarodnem grafičnem likovnem centru bomo decembra v prijetnem predprazničnem vzdušju ustvarjali unikatne novoletne čestitke. 

Torek, 03. December

Ta veseli dan kulture

Ob rojstnem dnevu Franceta Prešerna bomo muzeji in galerije že tradicionalno odprli svoja vrata s pestrim dogajanjem za vse obiskovalce!

 

Torek, 03. December

Diskusija: Neodvisno novinarstvo zdaj

 

Vabljeni na javno diskusijo, ki se bo dotaknila stanja stvari na področju novinarstva tako na lokalni kot tudi na globalni ravni, v torek, 3. decembra, ob 18. uri v osrednjo dvorano Švicarije. 

November 2019
Sobota, 23. November

Kiki Febriyanti, povabilo

Vabimo k udeležbi pri javni akciji, ki se bo zgodila v soboto, 23. novembra opoldne v podhodu v parku Tivoli. Javno akcijo bo vodila umetnica in filmarka Kiki Febriyanti iz Indonezije, ki je trenutna udeleženka rezidenčnega programa v MGLC – Švicariji.

 

Nedelja, 24. November

Vodstvo po razstavi PLATEAURESIDUE: Sub Persona in pogovor z gosti

Vabljeni na javno vodstvo po razstavi Sub Persona umetniškega tandema PLATEAURESIDUE (Aljaž Celarc & Eva Pavlič Seifert), ki predstavlja rezultate novega raziskovalnega in razstavnega projekta.

Ponedeljek, 18. November

Literarni pogovor: Anja Golob

Tretja gostja v ciklusu letošnjih literarnih pogovorov v Švicariji bo pesnica, publicistka in kritičarka Anja Golob. Z njo se bo pogovarjala Mojca Kumerdej.