Ponedeljek, 18. November

Literarni pogovor: Anja Golob

Tretja gostja v ciklusu letošnjih literarnih pogovorov v Švicariji bo pesnica, publicistka in kritičarka Anja Golob. Z njo se bo pogovarjala Mojca Kumerdej. 

November 2019
Ponedeljek, 11. November

Škof in Stanić in koncert uglasbene poezije

V ponedeljek, 11. novembra, vas ob 20.30 vljudno vabimo v Švicarijo na koncert uglasbene poezije!

Torek, 05. November

Jan Krmelj: Za praznino / Jok kamere

V torek, 5. novembra, vas ob 20. uri vljudno vabimo v Švicarijo na gledališko predstavo Za praznino / Jok kamere režiserja Jana Krmelja.

Oktober 2019
Torek, 22. Oktober

Mednarodni grafični likovni center je prejel nagrado Brumen

Na 9. bienalu slovenskega oblikovanja Brumen je Mednarodni grafični likovni center prejel nagrado za odlično slovensko oblikovanje Brumen.

Mednarodna žirija je naročniško in oblikovalsko ekipo nagradila za podobo 33. grafičnega bienala Ljubljana.

November 2019
07. 11. 2019 - 19. 01. 2020

Hiperzaposlovanje

Delo – eden od odločujočih vidikov naših kapitalističnih družb – je tudi ena od strani sodobnega življenja, na katero so tehnološke inovacije in nastop postfordizma močneje vplivali. 

07. 11. 2019 - 23. 02. 2020

Iz zbirke nagrajencev bienala: premene v kanonu

Vsak pogled na zgodovino ljubljanskega grafičnega bienala se napaja tudi iz zgodb, ki jih pišejo nagrajenci te razstave. 

Oktober 2019
Četrtek, 17. Oktober

Pop-up razstava: Ola Jonsrud & Miha Štrukelj

V sklopu medinstitucionalnega sodelovanja med Nordic Artists' Centre Dale in Mednarodnim grafičnim likovnim centrom iz Ljubljane se bosta na skupni razstavi v Ateljeju M1.4 v MGLC – Švicariji predstavila umetnika, ki sta se udeležila rezidenčne izmenjave med Norveško in Slovenijo – Ola Jonsrud in Miha Štrukelj.

Četrtek, 24. Oktober

Kul abonma

Najbolj KUL abonma, ki domuje v Ljubljani, se z letošnjo sezono vrača na ulice te male prestolnice. Nova sezona prinaša nov, svež vihar kulture in umetnosti. Abonenti bodo tako imeli priložnost, da se potopijo v svet živopisanih produkcij, ki nastajajo pod streho 10 javnih kulturnih zavodov.